Kissakahvila Freijan kissat

Kissakahvila Freijassa asuu neljä kissaa, Vincent, Ludwig, Cecilia ja Musti, ja he ovat kaikki sisaruksia keskenään. He syntyivät hyvässä kodissa Maalahdessa ja muuttivat luovutusikäisenä pentueena Rovaniemelle. Heidät on kasvatettu kahvilatilassa, joka on nyt heidän reviirinsä ja kotinsa. Kissat ovat pennusta asti seurustelleet ihmisten kanssa, ja he ovat tottuneet myös kaikenikäisiin lapsiin. 

Toisin kuin kissakahviloihin yleensä, meille ei ole sisäänpääsymaksua. Kissojen kanssa olet tervetullut seurustelemaan, kunhan ostat jotain kahvilastamme. 

Kerromme mielellämme lisää kissoistamme ja näytämme mistä lelusta kukin kissa pitää. Voimme antaa lapsille kissojen herkkupaloja annettavaksi kissoillemme.

Kissojen lounasaika on klo 14 ja päivällinen tarjoillaan klo 17.30.


Kissakahvila Freija Rovaniemi Vincent

Vincent (toimitusjohtaja)

Tervehdys! Olen Vincent, ja olen nimittänyt itseni toimitusjohtajaksi. Laitettiin muuten kissaporukalla saman tien muukin kahvilan johtoporras uusiksi ja palkkaus kohdilleen.

Olen isokokoisin meidän perheestä, ja isäntäväki epäileekin joskus, että koukkisin muidenkin kupeista filettä päivällisellä. Omasta mielestäni olen toki vain isoluinen. Olen luonteeltani rauhallinen ja leppoisa nautiskelija. Hännässäni on erikoinen 90 asteen kulma, joka joskus herättää kysymyksiä. Häntä ei ole murtunut, vaan kyseessä on perinnöllinen luun kasvuhäiriö eli häntämutka. Tästä sainkin taiteellisen nimeni, eli Vincent Van Gogh. Vaaleapaahtoisesta nimikkokahvistani kerrotaan enemmän täällä:

>> Klikkaa ja lue lisää Vincent-kahvista


Kissakahvila Freija kissat

Musti (varatoimitusjohtaja)

Olen kissakahvilan varatoimitusjohtaja Musti. Vastaan kahvilan viihtyvyydestä ja ohjelmasta. Kiiltävän mustassa samettipuvussani tepastelen kahvilassa, otan vastaan rapsutuksia ja saalistan leluja. Osaan voltin, backflipin ja hiukset nostattavan syöksyn. Pennusta asti olen ollut hieman oman tieni kulkija, eikä minusta saa sylikissaa. Isäntäväki kertoo tosin legendaa joistain asiakkaista, joiden sylissä olisin viihtynyt. Hämärä muistikuva minullakin on. Nimekseni piti alun perin tulla Nelson tai Barack, mutta jotenkin olin vain niin Mustin näköinen, että se oli sitten siinä. Minulla on oma tumma nimikkokahvi, josta voit lukea lisää täältä:

>> Klikkaa ja lue lisää Musti-kahvista


Rovaniemi kissakahvila Ludvig

Ludvig (talouspäällikkö)

Nimeni on Ludwig säveltäjänero Beethovenin mukaan. Vaikka äiti minusta muusikkoa toivoi, olen nyt aikuistuttuani kahvilan atleettisin kissa ja talouspäällikkö. Juoksen nopeammin ja kiipeän korkeammalle kuin muut. Finanssiasiantuntijana seuraan tarkasti asiakkaiden kermavaahdon kulutusta. Olen aktiivinen politiikassa, ja luonnostelen kuntalaisaloitetta kermavaahdon ja makeiden kastikkeiden pakollisesta 5 % kissaosuudesta. Kahvilan teesarja on nimetty mukaani, lue Ludwig-teestä lisää täältä: 

>> Klikkaa ja tutustu Ludvig-teehen


Kahvila Rovaniemi

Cecilia (henkilöstöpäällikkö)

Olen saanut nimeni brittiläisen tähtitieteilijä Cecilia Payne-Gaposchkinin mukaan. Lempileluni onkin tähtien lailla kimaltava glitterhuiska. Kilisevät pallot ovat myös olleet suosikkejani jo pennusta lähtien. Jos istut ikkunapenkillä lampaantaljan päällä, saatan ihan omasta aloitteestani kiivetä syliin seurustelemaan. Vaikka olen tyttö, olen kohtuullisen isokokoinen maatiaiskissaksi. Ollaan veljien kanssa mietitty, että onkohan meillä jotain kaukaista jaloa sukua, kun kiiltäviä turkkejammekin on niin paljon kehuttu. Kahvilan suklaanappisarja on nimeltään Cecilia, täällä siitä kerrotaan lisää:

>> Klikkaa ja tutustu Cecilia-suklaanappeihin


Kahvipaahtimo Freija Rovaniemi
Rovaniemi kahvila keskusta
Rovaniemi lounas keskusta
Kahvila rovaniemi keskusta
Kissakahvila Freija kissat
Kahvila Rovaniemi